Tulosta Vesitalous-lehti | Talotekniikka-Julkaisut Oy
 

24.9.2010
*

Kemira ja IVRCL käynnistävät yhteisyrityksen ja strategisen yhteistyön Intiassa

Kemira Oyj
Lehdistötiedote, 7.9.2010 klo 9.30
 
Kemira Oyj ja the Promoters of IVRCL ovat sopineet yhteisyrityksen perustamisesta Intiaan. Lisäksi Kemira Oyj, Hindustan Dorr-Oliver (HDO) ja IVRCL aloittavat strategisen yhteistyön Intian vedenkäsittelymarkkinoiden palvelemiseksi. IVRCL ja HDO ovat johtavia vesialan infrastruktuurirakentajia.

Yhteisyritykseen sisältyy epäorgaanisten saostuskemikaalien tuotantoyksikkö, joka rakennetaan Vishakapatnamiin, Andhra Pradeshin osavaltioon Intiaan. Epäorgaaniset saostuskemikaalit ovat keskeisiä teollisessa ja kunnallisessa vedenkäsittelyssä käytettäviä kemikaaleja. Vesikemikaalitehtaan arvioidaan olevan tuotantokäytössä vuoden 2011 toisella puoliskolla.

Kemira omistaa 51 % ja Promoters of IVRCL 49 % yhteisyrityksestä. Osana strategista yhteistyötä, Kemira toimittaa vesikemikaaleja IVRCL:n vesilaitoksille Intiassa. Tuotantoyksiköllä ja toimitussopimuksella ei arvioida olevan merkittäviä lyhytaikaisia taloudellisia vaikutuksia.

"Yhteistyö on erinomaisesti linjassa Kemiran strategisen tavoitteen kanssa kasvaa kannattavasti Intiassa. Yhteistyön kautta saamme vahvan perustan paikalliselle tuotannolle ja mahdollisuuden laajentaa liiketoimintaamme. Yhdistämällä Kemiran vesikemian osaamisen ja IVRCL:n vesi-infran asiantuntemuksen voimme vastata nopeasti kasvaviin veteen liittyviin tarpeisiin, jotka koskevat erityisesti teollista vedenkäsittelyä. Paikallisen tuotannon avulla voimme taata kustannustehokkaat ja nopeat asiakastoimitukset," kertoo Hannu Virolainen, Senior Vice President, Industrial-asiakassegmentti, Kemira Oyj.

Intialainen IVRCL on pörssiyhtiö, jonka liikevaihto on 1,5 miljardia dollaria. Se on yksi johtavista vesialan infrastruktuurirakentajista Intiassa ja sillä on käynnissä lukuisia vesi-infrastruktuuriin liittyviä projekteja vesilaitoksilla, kaivosprojekteissa ja jalostamoilla. Kemira aloitti vuonna 2008 Intian liiketoimintansa, jonka pääpaikkana on Hyderabad. Kemira on yksi maailman johtavista vesikemianyhtiöistä.

Lisätietoja: 
Kemira Oyj
Hannu Virolainen, Senior Vice President, Industrial
Puhelin 050 500 4001


  Etusivulle