Tulosta Vesitalous-lehti | Talotekniikka-Julkaisut Oy
 

24.9.2010
*

Rambollille palveluhankintasopimus Olkiluotoon

Ramboll on solminut palveluhankinta- eli puitesopimuksen TVO:n kanssa. "Sopimus kattaa infra-, ympäristö-, vesihuolto- sekä rakenne- ja rakennussuunnittelun ja energiatekniikka-, sähkö- ja automaatiosuunnittelun Olkiluodon ydinvoimalassa. Se on voimassa vuoteen 2015 asti", kertoo Olkiluoto-projektiemme koordinaattori, yksikönpäällikkö Jouni Alinen Porin Infrayksiköstä.

Olkiluodon 1 ja 2 reaktorit on otettu käyttöön 70-luvulla. Parhaillaan rakennetaan toimintansa vuonna 2013 aloittavaa OL3:sta, ja suunnitteilla on OL4. OL3:n rakentamisesta vastaa avaimet käteen -toimituksella Areva NP:n ja Siemens AG: n muodostama ranskalais-saksalainen konsortio.

"Ydinvoimala on kuin pieni yhdyskunta ja vaatii samanlaista perus infra- ja talorakentamista kuin tyypillisemmät suunnittelukohteemme. Tietysti ydinvoimarakentaminen ja sen suunnittelu on vaativampaa turvallisuusnäkökulmien takia. Kokemuksemme Olkiluodosta ja tämä uusi palveluhankintasopimus antavat meille loistavat valmiudet tulevaisuuden ydinvoimarakentamista ajatellen", avaa Alinen.

Rambollin osaajien kädenjälki näkyy Olkiluodossa jo mm. ydinvoimaloiden ja TVO:n ympäristölupahakemuksissa (OL3), Natura-tarvearviossa (OL3), kaavoituksessa (OL3-4) aluesuunnittelussa, vedenalaisten rakenteiden ja vierailukeskuksen suunnittelussa, tiesuunnittelussa, maaperätutkimuksissa, kontrolli-, seuranta- ja laiteasennusmittauksissa (OL3) ja sijoituspaikkaselvityksessä (OL4).

Lisätiedot:
Jouni Alinen, yksikönpäällikkö, puh. 020 755 7015
 

  Etusivulle