Tulosta Vesitalous-lehti | Talotekniikka-Julkaisut Oy
 

24.9.2010
*

Kemira Oyj ja Nanyangin teknillinen yliopisto aloittavat vedenkäsittelyyn ja vesiteknologioihin keskittyvän tutkimusyhteistyön Singaporessa

Kemira Oyj
Lehdistötiedote, 29.6.2010 klo 12.30

Globaali vesikemianyhtiö Kemira aloittaa Singaporen Nanyangin teknillisen yliopiston (NTU) kanssa T&K-yhteistyön, jonka tavoitteena on tehostaa jätevedestä valmistetun puhtaan veden tuotantoa. Kaksivuotisen projektin tavoitteena on suunnitella tehokkaampi vedenpuhdistusprosessi, joka tuottaa enemmän puhdasta vettä pienemmällä energiankulutuksella ja jätemäärillä.

"Nykyisellään puhtaan veden valmistus jätevedestä kuluttaa paljon energiaa ja vettä. Kemira ryhtyy kehittämään yhdessä Nanyangin teknillisen yliopiston (NTU) kanssa puhdistusprosessia, jossa puhdasta ja käyttökelpoista vettä voidaan tuottaa energiatehokkaasti ja pienemmillä jätemäärillä. Kemiralla on kattavasti osaamista vedenkäsittelystä ja tuomme projektiin vesikemian näkökulman. Tämä T&K-yhteistyö tukee Kemiran SWEET-hanketta, joka lanseerattiin maaliskuussa 2010" kertoo Kaj Jansson, Vice President, T&K ja teknologia, Kemira Oyj. 

"NTU:n Singapore Membrane Technology Center (SMTC) on iloinen aloittaessaan yhteistyön johtavan vesikemianyhtiö Kemiran kanssa. Yhteistyön tavoitteena on kehittää tehokkaampia ja taloudellisempia suolanpoistossa ja veden kierrätyksessä käytettäviä membraaniteknologioita. Johtavana membraaniteknologian tutkijana SMTC:llä on hyvät lähtökohdat toimia Kemiran yhteistyökumppanina uusien ja tehokkaampien vesiteknologioiden kehittämisessä. Uudet teknologiat hyödyttävät Singaporea ja muita vastaavanlaisia maita, jotka ovat riippuvaisia kierrätetystä vedestä tai merivedestä valmistetusta makeasta vedestä. Olemme varmoja, että yhteistyö tulee olemaan menestyksekästä ja kehittää edelleen Nanyangin teknillisen yliopiston veteen ja kestävään kehitykseen liittyvää tutkimusta", toteaa professori Anthony G. Fane, SMTC:n johtaja Nanyangin teknillisestä yliopistosta. 

Singaporen hallitus määritti vuonna 2006 ympäristö- ja vesialan yhdeksi strategiseksi kasvualueeksi ja sitoutui investoimaan 330 miljoonaa S$ maailmanlaajuisen vesialan keskuksen luomiseen Singaporeen. "Olemme ilahtuneita Kemiran ja SMTC:n tutkimusyhteistyöstä. Singapore tunnetaan nykyisin globaalina vesialan keskuksena, jossa toimii yli 70 vesialan yhtiötä, joilla on pääkonttoreita, tuotantoa ja T&K-toimintaa Singaporessa. Kemiran investointi vahvistaa tätä ja auttaa kaupallistamaan julkisen tutkimuksen investointeja" sanoo johtaja Goh Chee Kiong, (Cluster Development) Environment and Water Industry Programme Office (EWI) sekä (Cleantech) Singapore Economic Development Board (EDB).

Kemira on yksi johtavista vesikemianyhtiöistä maailmalla. Kemiralla on toimintaa noin 40 maassa, pitkä kokemus vesiteknologiasta ja kattavasti osaamista erilaisiin vedenkäsittelyn tarpeisiin. Kemiran laaja tuoteportfolio sisältää erilaisia vedenkäsittelyssä tarvittavia sovelluksia kunnalliseen ja teolliseen juoma-, prosessi- ja jätevedenkäsittelyyn sekä lietteenkäsittelyyn.
 
Lisätietoja:
Kemira Oyj
Ronald Kwan, johtaja, Aasian ja Tyynenmerenalue
Puhelin: +86 21 5877 8550

Johan Grön, T&K- ja teknologiajohtaja
Puhelin: 010 862 1058

Kaj Jansson, Vice President, T&K ja teknologia
Puhelin: 050 085 2109

  Etusivulle