Tulosta Vesitalous-lehti | Talotekniikka-Julkaisut Oy
 

24.9.2010
*

Kemira ja Outotec sopivat strategisesta yhteistyöstä kehittääkseen vesitehokkaita ratkaisuja teollisuudelle

Kemira Oyj
Lehdistötiedote, 3.9.2010 klo 9.00 (CET+1)
 
Outotec Oyj ja Kemira Oyj ovat sopineet strategisesta yhteistyöstä kehittääkseen kummankin yrityksen liiketoimintaa kaivosalan ja öljyhiekan jalostuksen ratkaisuissa sekä niihin liittyvissä teollisuusvesien käsittelyssä.

Outotec on maailman johtava mineraali- ja metalliteknologioiden tarjoaja. Kemira tarjoaa laajan valikoiman kemikaaleja ja prosessiratkaisuja öljy- ja kaivosteollisuudelle. Outotecin mineraalien rikastukseen ja öljyhiekan jalostukseen liittyvä prosessiosaaminen yhdessä Kemiran vesikemian ja sen sovellusten asiantuntemuksen kanssa mahdollistaa kustannustehokkuutta ja laatua parantavan prosessien optimoinnin tarjoamista asiakasyrityksille.

Outotecin ja Kemiran yhteistyössä hyödynnetään Kemiran ja VTT:n maaliskuussa 2010 perustaman vesitutkimuksen huippuosaamiskeskuksen (The Center of Water Efficiency Excellence) tutkimusohjelmia. Tutkimusohjelmien tavoitteena on kehittää ainutlaatuista vesiosaamista ja uutta teknologiaa vedenkäytön ja kierrätyksen tehostamiseksi runsaasti vettä käyttävillä teollisuudenaloilla ja siten luoda ympäristöteknologiayrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Vesitutkimuksen huippuosaamiskeskus tukee Kemiran strategiaa tulla johtavaksi vesikemian yhtiöksi. 

"Strateginen yhteistyö Outotecin kanssa tukee voimakkaasti tavoitettamme kasvaa ja laajentua maantieteellisesti kaivosteollisuuden ja öljyhiekkaa jalostavan teollisuuden sovelluksissa. Yhdessä laadittu liiketoimintamalli tukee yhteistyötä, jonka uskomme hyödyttävän molempia yhtiöitä ja eri teollisuudenaloilla toimivia asiakkaitamme", sanoo Kemiran toimitusjohtaja Harri Kerminen.

"Strateginen yhteistyö Kemiran kanssa vahvistaa vesienkäsittelyyn liittyvää liiketoimintaamme ja mahdollistaa uusien lisäarvoa tuottavien teknologioiden ja palvelujen tarjoamisen asiakkaillemme. Meillä on kokemusta rikastamoiden ja metallurgisten laitosten vesienkäsittelystä, ja tavoitteenamme on laajentaa tarjontaamme uusiin sovelluksiin teollisuusvesien käsittelyn alueella. Tämä on Outotecille loistava mahdollisuus luoda uutta tulovirtaa", sanoo Outotecin toimitusjohtaja Pertti Korhonen.
 
Lisätietoja:
Kemira Oyj
Johan Grön, T&K- ja teknologiajohtaja
Puhelin 010 862 1058
 
Outotec Oyj
Kari Knuutila, teknologiajohtaja
Puhelin 020 529 2009, 040 779 9566


  Etusivulle